AltenaWerkt langs bij De Stroming in Woudrichem

AltenaWerkt op bezoek bij De Stroming in Woudrichem. Vacatures in de regio Altena.

Een prachtige locatie, heerlijk eten en een hecht team dat niet te stoppen is. Dat zijn nog maar een paar dingen die restaurant De Stroming in Woudrichem maken tot wat het is: een echte topper in de regio. AltenaWerkt ging op bezoek om (letterlijk) een kijkje in de keuken te nemen.

Stap het restaurant binnen en je waant je meteen in de maritieme sferen. Het interieur heeft veel weg van dat van een oud schippershuis en dat past volkomen bij de locatie: de historische haven van Woudrichem. Volgens eigenaar Bernhard van Bergeijk is dat niet alleen leuk voor mensen in de regio, maar ook voor toeristen: “Mensen van buitenaf vinden dit soort dingen natuurlijk bijzonder. Het is gewoon een historische uitstraling die echt bij dit stadje hoort.”

Ondernemer in de horeca

Als horecaondernemer moet je te allen tijde flexibel blijven en dat geldt dus ook voor Bernhard. “Ik probeer steeds weer te kijken naar de behoefte van de markt,” legt Bernhard uit. Zo merkte hij dat het op de zondagavond erg rustig was en is de zaak dus voortaan op dat tijdstip gesloten. Op deze manier probeert het bedrijf continu te kijken naar wat er veranderd en verbeterd kan worden. “Je ziet bijvoorbeeld dat het steeds drukker en drukker wordt met de lunch, omdat mensen de helft kwijt zijn van wat ze uitgeven met dineren. Daarom bieden wij een uitgebreide lunchkaart met veel opties om zelf gerechten samen te stellen.”

Reputatie van De Stroming

De Stroming bestaat inmiddels alweer zestien jaar en heeft in die tijd een goede reputatie gekregen. Helaas liep het de afgelopen twee jaar, net als bij andere horecagelegenheden, iets stroever door de pandemie. Er was bijvoorbeeld veel onzekerheid over wanneer ze wel of niet weer open mochten. Bernhard probeerde ook hier flexibel mee om te gaan. Bernhard: “We deden aan afhalen en bezorgden bij mensen thuis. Hierbij maakten we bijvoorbeeld gebruik van onze proeverijtjes die mensen zelf mochten samenstellen.” Op deze manier zorgde het restaurant niet alleen voor haar vaste gasten, maar ook voor de medewerkers. “Je moet toch je personeel bij elkaar houden. Als je zes maanden niet bij elkaar komt, dan werkt dat natuurlijk niet meer.”

Werken bij

Het team van De Stroming is vrij jong, maar iedereen is welkom om te komen werken. “Op zomerse dagen is het erg druk en moet er hard gewerkt worden, maar wel met plezier. Het maakt ons dan ook niet uit of je nog op school zit of bijvoorbeeld een huisvrouw bent die er wat dagen werk bij wil hebben,” vertelt Bernhard. Daarbij is er binnen het restaurant veel ruimte voor ontwikkeling. Als je in de spoelkeuken begint, kan het zomaar zijn dat je doorstroomt naar de keuken of bediening. Bernhard: “We proberen te kijken wat mensen in zich hebben. Iedereen mag zijn eigen ding doen en dat proberen wij te stimuleren. Iedereen is anders: de ene pakt het snel op en de ander heeft er een tijdje voor nodig.” Op het moment kan het restaurant vooral iemand gebruiken in de keuken voor het klaarmaken van voorgerechten en desserts.

Talloze groepen die met fietstochten door Woudrichem heen trekken, komen lekker bijtanken bij De Stroming. Daarom doet het restaurant ook mee met Happen en Trappen en het fietsnetwerk. Kortom, dit bedrijf is lekker ‘go with the flow’ als het neerkomt op trends in de markt en nieuwe ontwikkelingen in de culinaire wereld.

Check alle vacatures.