Studeren en een bijbaan, hoe combineer ik het?

Studeren is volgens veel mensen de leukste periode van hun leven, daarom moet je als student zoveel mogelijk genieten. Studeren kost veel geld en als student heb je weinig tijd dus hoe kun je geld verdienen en studeren tegelijk en toch een leuke tijd hebben.

Welk soort banen zijn geschikt voor studenten?

Er zijn bepaalde bijbaantjes die als een puzzelstuk in elkaar valt met het studenten leven. Dit zijn de flexibele banen zoals werken in de horeca, hierbij moet je denken aan kok of serveren. Ook werken veel studenten als privé chauffeur, dit is een baan die door studenten vaak als leuk en leerzaam wordt ervaren. Je kunt via deze baan met interessante mensen in contact komen en je doet veel sociale ervaring op wat belangrijk is in het zakenleven. Hetzelfde geld voor werken in de horeca, deze branche is erg populair bij jongeren door de extreem flexibele werktijden en de vrijheid in het werk. Wanneer je een weekendje moet leren is dit meestal geen probleem als je dit op tijd aangeeft, hierdoor hoef je nooit bang te zijn dat je moet kiezen tussen werk of school.

Hoe vind ik een baan?

Een baan vinden blijkt voor veel studenten soms toch lastig, de een is te verlegen om ergens naar binnen te lopen en de ander kan simpelweg geen leuke baan dichtbij vinden. Wanneer je in de stad woont is het natuurlijk lastig om buiten de stad te gaan werken. Gelukkig is er in de stad veel werkgelegenheid en dan met name in de horeca. Wanneer je als student een bijbaan in Amsterdam zoekt is het belangrijk om te achterhalen waar je komt te werken. Bij veel uitzendbureaus kun je kiezen op welke dag je wilt werken en op welke locatie. Door op internet te zoeken kom je vaak al een heel eind.