Altenawerkt op bezoek bij Solid Systems

AltenaWerkt op bezoek bij Solid Systems uit Werkendam. Werken in de regio Altena. Vacatures.

Mix een gemoedelijke sfeer, leuke uitdagingen en mooie werklocaties en dit omvat een baan als monteur bij Solid Systems in Werkendam. AltenaWerkt ging op bezoek om erachter te komen hoe het werk er precies uitziet bij deze installateur van beveiligings- en elektrotechniek.

Dat Solid Systems een sociaal bedrijf is, merk je al tijdens de lunchpauze. De zon schijnt en een groepje werknemers schopt een voetbal heen en weer. Wanneer het weer tijd is om aan de slag te gaan, loopt iedereen vol energie naar binnen. Volgens HR-adviseur Alicia Kohlenberg kenmerkt deze sfeer het bedrijf: “We werken allemaal heel hard, maar voor gezelligheid maken wij ook zeker tijd. Dit merk je voornamelijk op de vrijdagmiddag. De muziek staat dan harder in het magazijn en aan het eind van de dag doen we met elkaar een drankje in onze eigen kroeg; ook dit behoudt de binding tussen binnen- en buitendienst”.

Diensten

Solid Systems verzorgt de beveiliging- en elektrotechniek voor zowel zakelijk als particuliere klanten. De laatste jaren is het bedrijf enorm gegroeid: “Zo hebben wij vele grote retailers als klant. Toen ik vier jaar geleden bij Solid Systems kwam werken, zaten wij alleen nog maar in de Benelux. Nu zijn daar vestigingen in landen zoals Duitsland, Frankrijk, Polen en Spanje bijgekomen en wordt er gewerkt in 15 landen’’, vertelt Alicia trots. Die groei is ook te merken aan het aantal werknemers, inmiddels is dat aantal meer dan verdubbeld. Solid Systems telt op dit moment namelijk 245 werknemers. Toch probeert het bedrijf nog steeds die persoonlijke touch te behouden, merkt ook HR-marketeer Melanie Ippel op. “Ondanks de groei, moeten we dit blijven koesteren”, vertelt ze.

Werken bij Solid Systems

Momenteel is het bedrijf op zoek naar o.a. ervaren monteurs om het team te versterken. ‘’Wij leiden assistent monteurs en bbl’ers op door ze te koppelen aan onze hoofdmonteurs. Op dit moment is de markt alleen zo krap dat ervaren hoofdmonteurs lastig te vinden zijn, daarom vinden wij het belangrijk om ons bedrijf te laten zien op verschillende kanalen. Het werk als monteur is gevarieerd en uitdagend; zo kun je als monteur ook ingepland worden op buitenlandse projecten, maak je binnen één week meerdere kleine klussen of een grote klus af!”

Solid Systems is niet zomaar hard gegroeid, maar heeft dat echt aan zichzelf te danken. “Als je continu kwaliteit en service blijft leveren waar je achter staat, bouw je vertrouwen en klanttevredenheid op. Het opgebouwde vertrouwen is zo groot geworden dat er ook werd gevraagd om ons over de buitenlandse vestigingen van onze klanten te ontfermen” vertelt Melanie. Kortom; Solid Systems blijft zich landelijk en Europees breed uitbreiden en wil dit continueren met hun werknemers door te bouwen aan de toekomst.