AltenaWerkt vervult werkgelegenheid

De gemeente Altena is trotse partner van AltenaWerkt. Wethouder Shah Sheikkariem van AltenaLokaal is erg te spreken over het initiatief van AltenaWerkt en verwacht dat het bedrijf ook steeds noodzakelijker gaat worden binnen de regio. AltenaWerkt vervult werkgelegenheid.

Wethouder Shah Sheikkariem: AltenaWerkt vervult werkgelegenheid.

De ondernemersgeest van Altena

Sheikkariem ziet dat Altena een grote ondernemersgeest heeft. Er zijn in Altena veel bedrijven die voor werkgelegenheid zorgen. Denk aan handelskwekerijen, bloemenhandelaren of werk in de maritieme industrie. ‘’Doordat er zoveel bedrijven zijn, biedt dit veel kansen voor werknemers en werkgevers. Echter vergeten mensen vaak dat die kansen er zijn. We zijn daarom heel blij met AltenaWerkt. De jonge mannen van dit bedrijf hebben veel sociale contacten en weten goed wat er speelt in de gemeente. Ze weten heel goed bedrijven en werkzoekenden te verbinden met elkaar. Daar ben ik zo blij om.’’ AltenaWerkt vervult werkgelegenheid.

Kick-start voor AltenaWerkt

Ook heeft Sheikkariem ervoor gezorgd dat AltenaWerkt subsidie kreeg van de gemeente bij de oprichting van AltenaWerkt. Nog steeds is hij maar al te blij met die keuze. ‘’We hebben ervoor gekozen om subsidie te geven, omdat het een goed initiatief is om te steunen met z’n allen. En daar maken we geen onderscheid in. Goede initiatieven hebben recht om een duwtje in de rug te krijgen. Ik zie namelijk een team dat veel kansen biedt en ook veel progressie boekt.’’

Toekomst van ondernemend Altena

Sheikkariem ziet ondernemend Altena groeien. Hierdoor wordt AltenaWerkt ook steeds belangrijker. ‘’In de markt waarin we zitten, is het heel moeilijk om geschikt personeel aan te trekken. Ik denk dat een bedrijf zoals AltenaWerkt bijna noodzakelijk is. Een goede verbinding tussen bedrijven en werkzoekenden is nu harder nodig dan ooit tevoren. Daarmee kunnen we inwoners binnen de gemeente houden, waardoor dit veel flexibiliteit geeft voor werkgever en werknemer. Daarnaast zorgt dit ook voor binding. Je bent goed op de hoogte van de lokale ontwikkelingen.’’

‘’Ik denk dat AltenaWerkt een speler wordt die ertoe doet. Die heel veel kennis heeft opgebouwd van de verschillende bedrijven waarmee ze samenwerken. AltenaWerkt kan in de toekomst zeker van toegevoegde waarde zijn’’, aldus Sheikkariem.