Een wow-cv in vijf stappen

Hoe maak je een cv waarvan je toekomstige baas in Altena denkt, ‘wow dat is top!’? Volgens ons van AltenaWerkt moet het cv opvallen, overzichtelijk zijn en weergeven wie jij bent. Je cv is dan eigenlijk net je Tinder-account, jezelf schitterend voordoen en jezelf zo goed mogelijk proberen neer te zetten. Wij zijn geen Tinder-toppers, maar helpen je graag een eindje op weg naar je WOW cv!

Maak interessante tussenkopjes in je cv

Misschien krijgt je potentiële baas wel super veel brieven, waar kijkt hij dan het snelste naar? Als we een brief scannen is toch bijna het eerste waar we naar kijken de tussenkopjes en de titel. Maak dus herkenbare tussenkopjes. Voorbeelden hiervan zijn werkervaring, studie en persoonlijke pluspunten.

Maak een WOW layout

Kleed je cv aan met een mooie lay-out, waarvan de baas denkt, ‘die heeft er echt moeite voor gedaan, die wil graag bij ons komen werken’. Maar overdrijf niet, het moet tenslotte ook zakelijk blijven. Geen dronken foto’s erin zetten of foto’s met je konijn ;). 

Zet het belangrijkste bovenaan je cv

Zet het belangrijkste bovenaan; klinkt cliché maar wel super belangrijk. Begin met werkervaring, dus bij je laatste job en niet bij je eerste. Voordeel voor je potentiële werkgever is ook, belangrijkste als eerste; hoeven ze niet tot onderaan je brief te lezen wat jij gedaan hebt tijdens je carrière.

Houd je cv kort

Kort maar krachtig, is ons advies aan jou! Waarom geven wij dit advies? Mensen houden van een snelle eerste indruk. Als je dan twee A4’tjes aanlevert vol tekst hoe groot is de kans dat je toekomstige baas dat leest? In plaats van lange lappen tekst, gebruik ook eens bullet points als opsommingsteken.

De profielschets

Waarom ben jij de topper die het bedrijf nodig heeft, waarom passen jouw sterke punten goed bij deze job? Allemaal vragen die in iemand zouden kunnen opkomen als je een cv + motivatiebrief stuurt. Ons advies, zet een korte lijst met sterke punten onderin je cv. Dan heeft de werkgever een goed beeld van wat jij kunt en waar je goed in bent. Gebruik geen lange tekst! Die verwerk je in je motivatiebrief.

Succes met je cv! Heb je ons nodig of ben je op zoek naar een baan in de regio Altena? Kijk dan alle vacatures of neem gerust contact met ons op.