AltenaWerkt op bezoek bij Blankers & Van Vark

AltenaWerkt op bezoek bij Blankers & Van Vark. Vacatures regio Altena.

Cijfertjes, cijfertjes en nog eens cijfertjes: dat is waar veel mensen aan denken bij accountancy. Maar het is veel meer dan dat. AltenaWerkt ging op bezoek bij administratie- en adviesbureau Blankers & Van Vark in Werkendam. We spraken met Sven Zuidweg en David Blankers.

Sven werkt sinds drie jaar bij Blankers & Van Vark, dit in combinatie met een deeltijdstudie. “Ik ben hier begonnen met erg weinig ervaring en heb de afgelopen jaren heel veel geleerd. Wat ik hier allemaal leerde, heeft mij heel goed geholpen bij mijn studie!” Voor zijn studie komt de flexibiliteit van het kantoor hem goed van pas: “Niet iedereen werkt dezelfde tijden. Ik begin zelf om zeven uur en ben om half vier klaar. En er zijn mensen die beginnen om half negen, die werken dan wat langer door. Het is een beetje geven en nemen. Als het een keer druk is, werk ik over. Aan de andere kant is het ook geen probleem als ik een keer vrij wil vragen”.

Meer dan cijfers

Om je echt op je plek te voelen binnen accountancy moet je niet alleen weten wat je doet met de cijfers, maar ook een echte dienstverlener willen zijn. David Blankers, één van de drie partners van het kantoor, vertelt: “Het is een boeiend vak, een intensief vak, en daar halen wij veel voldoening uit. Je hebt natuurlijk allerlei contacten om te onderhouden en ballen hoog te houden: dat moet je leuk vinden. Als je dat niet als een sport kunt beleven, dan heb je geen lol in ons werk”. Als medewerker krijg je al snel te maken met een stuk of twintig klanten tegelijk. Je komt dus van alles tegen. “Dat is heel anders dan wanneer je op de administratie van een bedrijf werkt,” laat David weten. Met zoveel verschillende klanten is het werk ook altijd gevarieerd. “Die diversiteit, daar houd ik van”, vertelt Sven.

In deze branche is het heel belangrijk dat er een goede klik is tussen de klanten en het kantoor. David: “Ieder kantoor heeft een bepaald type klanten. Wij zijn zelf van de persoonlijke benadering, zodat het niet alleen om de getallen gaat. Klanten die dat fijn vinden, komen bij ons. We vinden het ook prettig om op een leuke manier met elkaar om te gaan”. Blankers & Van Vark streeft ernaar om een duurzame vertrouwensrelatie op te bouwen met klanten. “En dat stralen we ook uit”, voegt Sven toe. 

Veel klanten van Blankers & Van Vark komen zelf uit Altena. “Het is een beetje ‘ons kent ons’”, vertelt Sven, “We krijgen nieuwe klanten via bestaande klanten, omdat ze zeggen: ‘Joh, ik zit daar en het bevalt goed’. Zo blijft het balletje een beetje rollen. Mensen zijn toch op zoek naar een adviseur dicht bij huis”. Dat zorgt voor een extra connectie. David: “Daarbij is het ook mooi om je klanten in de regio bezig te zien en soms op een hele andere plek tegen te komen”.

Werken bij Blankers & Van Vark

Blankers & Van Vark is op zoek naar enthousiaste nieuwe collega’s die natuurlijk liefde hebben voor het vak. “Het kan zijn dat je nog studeert, al afgestudeerd bent of al een aantal jaren ervaring hebt in het vak. Het is wel handig als je een beetje affiniteit hebt met ICT, tegenwoordig gaat alles digitaal”, laat Sven weten.