AltenaWerkt in Rabo & Co

AltenaWerkt wil de verbinding zijn tussen werkzoekenden en lokale bedrijven. Want, zoals we zelf schrijven op de website: Altena zit vol met kansen voor ambitieuze mensen.


‘In de basis is AltenaWerkt een vacatureplatform. Vanuit die basis gaan we verschillende samenwerkingen aan. En vanuit die samenwerkingenzorgen we voor een sterke binding tussen werkzoekenden en werkgevers’, zo verwoordde Koen de Keijzer, een van de drie drijvende krachten achter het platform, de missie. En dat is precies wat AltenaWerkt onderscheidt van een vacaturebank. 1 september werd gekozen al officiële startdatum, maar al vanaf najaar 2020 werken hij, Jacco de Waal en Ralph den Dekker aan de voorbereiding. Ralph: ‘Er zitten hier prachtige, ook grote, internationaal opererende bedrijven, maar wat we vaak zien is dat jongeren na de middelbare school gaan studeren in bijvoorbeeld Breda of Den Bosch. Als ze dan stage gaan lopen is het logischer om in de omgeving van de hogeschool of universiteit te zoeken en in de praktijk blijven ze daar meestal ook. Ze komen dan wel weer terug als ze een gezin gaan stichten, maar voor het bedrijfsleven zijn we ze kwijt. Aan die zogeheten ‘braindrain’ willen wij iets doen. Op AltenaWerkt laten we vacatures van bedrijven in Altena zien; ook bijbaantjes en stages, die vind je meestal niet op gewone vacaturesites. Die basis gaan we uitbreiden met, bijvoorbeeld, bedrijfspresentaties, filmpjes van medewerkers die iets over het bedrijf vertellen, foto’s en blogs. Zo krijgen werkzoekenden echt een gevoel bij een bedrijf, dat gaat verder dan een stukje tekst. We willen dan ook niet gewoon matchen, we willen verbinden.

Coöperatiefonds

Steeds meer bedrijven en jongeren weten AltenaWerkt te vinden. Ook de gemeente is enthousiast, net als Rabobank Altena-Bommelerwaard, die vanuit het Coöperatiefonds een forse bijdrage leverde. Ralph: ‘Daar zijn we heel blij mee. Het helpt ons niet alleen een stapje verder, ook het netwerk zelf vinden we belangrijk. Hoe meer we kunnen samenwerken, hoe meer we kunnen betekenen voor de werkzoekenden in Altena. Dat is ook nog eens heel duurzaam: wie hier een baan vindt kan bij wijze van spreken op de fiets. Wanneer wij geslaagd zijn? Als werkzoekenden niet meteen naar een uitzendbureau gaan, maar eerst denken: wat kan ik in de eigen regio doen? En dat ze dan op AltenaWerkt kijken en zich daar realiseren wat voor geweldige bedrijven hier zitten.’

Bron: Rabo & Co