Rabobank: aanspoorder van vooruitgang

AltenaWerkt is de Rabobank erg dankbaar voor de bijdrage die het van het coöperatiefonds heeft mogen ontvangen. Mede dankzij deze hulp heeft AltenaWerkt een vliegende start kunnen maken om al erg snel een bijdrage te kunnen leveren aan de regio. Binnenkort gaat AltenaWerkt van rechtsvorm veranderen naar een besloten vennootschap waardoor het nog meer voor de regio kan gaan betekenen.

Joan Wassink en Ralph den Dekker. Rabobank: aanspoorder van vooruitgang.

Kick-start voor AltenaWerkt

De Rabobank heeft AltenaWerkt zo’n twee jaar geleden bijgestaan bij de oprichting van de organisatie. Startend als stichting heeft AltenaWerkt een bijdrage ontvangen om van de grond te kunnen komen en in te kunnen gaan zetten op groei. Joan Wassink, directeur coöperatieve Rabobank, is ontzettend blij met de bijdrage die de Rabobank heeft kunnen leveren. ‘’Het initiatief wat AltenaWerkt heeft vind ik erg goed. Het is mooi om te zien dat er een maatschappelijk relevant probleem aangepakt wordt. Niet alleen voor jongeren kan dit helpen die werk zoeken, ook voor bedrijven is dit handig. Via deze manier kunnen zij aan werknemers komen die in de buurt wonen. Eigenlijk is er sprake van een win-win situatie. En als de Rabobank hier een bijdrage aan kan leveren, dan is dat alleen maar plezierig.’’

Toekomstplannen van AltenaWerkt

Enkele maanden geleden is AltenaWerkt opnieuw langs geweest bij de Rabobank. Ditmaal om de toekomstplannen te bespreken. AltenaWerkt gaat namelijk veranderen van rechtsvorm naar een besloten vennootschap. De afweging die hier aan ten grondslag ligt is het waarborgen van de continuïteit op lange termijn, waarbij de voordelen van AltenaWerkt alleen maar meer tot uiting gaan komen. Met veel enthousiasme reageerde de Rabobank op dit plan, want het betekende dat het doel van de bijdrage behaald is: AltenaWerkt van start kunnen laten gaan waarbij er voordelen ontstaan voor de regio.

‘’De aanpassing van de rechtsvorm is snel gegaan, maar eigenlijk is dat ook wat je wil. De mannen van AltenaWerkt kwamen met een goed plan, verdeelde goed de taken en de doelstelling was duidelijk. Het zit dan niet alleen in het geld wat je gebruikt, maar ook de energie die je erin steekt. En als het dan snel leidt tot een succes dan is dat alleen maar mooi. Dat het zo snel succesvol is geworden, komt niet alleen door de bijdrage van de Rabobank, maar ook andere partijen hebben meegewerkt, bijvoorbeeld de gemeente Altena. Natuurlijk is het mooi dat we zo’n initiatief kunnen ondersteunen, maar het meeste heeft AltenaWerkt zelf gedaan’’, aldus Wassink.

Terugblik

De Rabobank kijkt terug op een fijne en goede samenwerking met AltenaWerkt. Daarnaast denken ze dat dit een mooi voorbeeld is voor andere initiatieven. ‘’Wij zijn erg enthousiast over AltenaWerkt en we hopen ook dat dit een motivatie kan zijn voor meerdere ondernemers. We hopen in Altena dat meerdere mensen met dit soort ideeën en initiatieven komen en om daadwerkelijk de economie en de maatschappij vooruit te helpen.’’