Vijf tips voor het vinden van een baan in Altena

Op zoek naar een nieuwe (bij)baan in de regio Altena? Wij helpen je graag op weg en zetten de vijf beste tips voor het vinden van een nieuwe baan op een rij. Volg onderstaande stappen en je hebt binnen een mum van tijd een baan die bij jou past binnen je eigen regio.

Schets jouw droombaan

Hoe ziet jouw nieuwe droombaan eruit? Bedenk voor jezelf bij wat voor soort bedrijf je wilt werken, van welke werkzaamheden jij energie krijgt, waar jouw werkgever aan moet voldoen, hoeveel je zou willen werken, etc. Als je duidelijk weet wat je zoekt vind je veel makkelijker een baan die bij jou past en waar jij met veel plezier naar je werk zal blijven gaan.

Motivatiebrief en CV

Heb je een vacature gevonden waar je enthousiast van wordt? Tijd om je cv en motivatiebrief in orde te maken. Maak een overzichtelijk cv en begin met je meest recente werkervaring, studies en gevolgde cursussen. Schrijf ook alvast een concept motivatiebrief en zorg ervoor dat je 80% van deze brief kunt hergebruiken bij je motivatiebrieven. Die overige 20% van de brief pas je aan op de specifieke vacature waar je op reageert. Zo hoef je niet voor elke vacature een compleet nieuwe brief te schrijven. Tip van onze redactie: begin met een originele opening, zodat je er direct uitspringt. Vertel bijvoorbeeld wat jou aanspreekt van het bedrijf of de vacature.

Online imago

De tijd dat werkgevers je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek na alleen het bekijken van je cv en motivatiebrief is voorbij. Ze zoeken verder en proberen te achterhalen wie ze voor zich hebben. Zo zal een werkgever je hoogstwaarschijnlijk Googlen en je social media bekijken voordat ze je uitnodigen voor een gesprek. Verwijder dus zo veel mogelijk negatieve informatie die je over jezelf kan vinden. Zwerven er dus nog foto’s rond van dat uit de hand gelopen avondje uit in Cherso 2017? Misschien moet je die even verwijderen.

Voorbereiding sollicitatiegesprek

Ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Goed gedaan. Je bent er bijna! Bereid je goed voor op het gesprek. Neem de website en de social media van het bedrijf onder de loep en bedenk van tevoren een aantal vragen die jij beantwoord wilt hebben. Zo laat je zien dat je je hebt verdiept in het bedrijf en de functie. Bedenk ook alvast antwoorden op lastige vragen die gesteld kunnen worden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Ben je aangenomen? Gefeliciteerd en veel succes bij je nieuwe baan in de regio Altena. Het kan natuurlijk ook dat je bent afgewezen. Vraag dan waarom je bent afgewezen en wat je beter had kunnen doen. Deze feedback kun je weer meenemen bij volgende sollicitatiegesprekken. Geef de moed niet op en bekijk onze nieuwe vacatures.